Campania CUI SPUI

Dragi activiști în psihologie, studenti si profesionisti,

Ne bucurăm să vă alăturați campaniei noastre de conștientizare și promovare a practicilor care susțin sănătatea relațională și psihică, aducându-vă contribuția la trei mari domenii de importanță majoră în viziunea noastră, pentru îmbunătățirea calității vieții din comunitatea românească:

1. Actualizarea practicilor educaționale. Da! Suntem în urmă cu vreo două secole.
  2. Protejarea și promovarea demnității umane. Da! Încă prea mulți oameni sunt ca bunurile de consum!
  3. Exprimarea adecvată a emoțiilor și exercitarea puterii. Nu! Nu s-a redus violența; s-a subtilizat!

Un eveniment de anvergură prin care punem accentul pe ieșirea din singularitatea și îngustimea propriei perspective și facem posibil să NE întâlnim cu perspectivele altora. Fiecare bucată de informație pe care o percepem prin prisma propriei experiențe subiective, se refractă în doar câteva culori și stări devenite pentru noi atmosfera propriei vieți. Dar trecută prin prisme diverse cu ajutorul actului de comunicare și angajament, ne vom descoperi cu toții nenumărate nuanțe și lumea noastră se îmbogățește de culoare. Ce spui? Dar mai ales CUI SPUI?
Evenimentul nostru se va întinde ca durată pe o lună (cu și fără miere) având loc între 1 septembrie 2016  – 1 iunie 2017. În diferite locații din Timișoara, vor fi gazduite in perioada respectiva diverse activitati: workshops de psihologie, seminarii despre terapia familiei, ateliere de creație colaborativă, laboratoare experiențiale, exerciții de dezvoltare a competențelor relaționale, activitați interactive de conștientizare și automotivare, postere cu design inteligent promovând valori și atitudini sănătoase, afișe stimulative și educaționale, expozitii de artă pe teme de educație, agresivitate și demnitate umană, jocuri de intercunoaștere și autocunoaștere, animație socio-culturală, proiecție de filme, sesiuni de dezbateri, concerte și terapii muzicale, cercuri de lectură și alte evenimente psiho-educaționale și culturale sub umbrela campaniei Pro Psiho:

CUI S.P.U.I.?
Săpături Psihologice în Universuri Interpersonale

Dacă sunteți psiholog, psihiatru, psihoterapeut, asistent social, artist plastic, muzician, formator sau instructor, cadru didactic, animator socio-cultural, reprezentant al unui ONG-uri relevant sau pur și simplu un om dispus să contribuie cauzei, vă invităm să vă alăturați nouă și să vă manifestați interesul de-a deveni parteneri în acest proiect, trimițîndu-ne pentru început o scurtă prezentare care să conţină:

• cîteva cuvinte despre cine sunteți și cum vă entuziasmează această inițiativă
  • mijlocul de expunere pe care l-ați ales
  • cum veți intitula acțiunea dumneavoastră
  • o descriere concisă a acțiunii (subiectul focalizat, modul de abordare, impactul estimat);
    numărul optim de participanţi
  • locația în care doriți să se desfășoare acțiunea pe care o pregătiți și durata estimată
  • două – trei sugestii sau opțiuni de dată și ore la care să aibă loc activitatea dumneavoastră

CUI SPUI despre asta: scrie-ne pe adresa contact@asociatiapropsiho.ro. Vizitează de asemenea site-ul nostru spre a descoperi și alte modalități de-a te implica în proiectele și campaniile noastre de susținere și promovare a sănătății psiho-relaționale de-a lungul anului: www.asociatiapropsiho.ro. Ține minte, nimic din toate aceste nu se întâmplă fără tine! Ești cu noi și noi cu tine, și dacă îți pasă, și dacă nu.

Cu drag,
Echipa Pro Psiho

Vreau să fiu facilitator în campania #CUISPUI

Campania CUI SPUI este un proiect inițiat și implementat de Asociația Pro Psiho începând din 2015 cu scopul de a promova și cultiva sănătatea psihică și relațională în comunitate și urmărind obiective precum:
- facilitarea accesului tuturor categoriilor sociale la workshopuri de autocunoaștere, dezvoltare de abilități sociale și competențe relaționale și alte forme de educație nonformală privind diverși factori de sănătate psihică
- promovarea în comunitate a diferitelor tipuri de servicii de psihologie și clarificarea pentru public a diferențelor dintre specialități
- prilejuirea contactului între psihologi și comunitate, precum și între psihologi și profesioniștii din alte domenii în care psihologia poate să aducă un plus de valoare
- dezvoltarea și susținerea financiară a proiectului APT, un program de acompaniament psihoterapeutic pentru persoane și familii vulnerabile economic, care să poată beneficia de subvenționarea parțială a unor ședințe de psihoterapie sau consiliere psihologică.

Ediția a doua a campaniei CUI SPUI, va avea loc în perioada: Septembrie - Decembrie 2016 și Ianuarie - Iunie 2017 și va consta în desfășurarea săptămânală de evenimente educative și culturale pe tema sănătății psiho-sociale. Dacă sunteți psiholog, artist, filozof sau formator de abilități sociale sau competențe relaționale și doriți să vă implicați ca facilitator, vă rugăm să completați următorul formular si vă vom contacta în scurt timp cu un feedback!

*Обов’язкове поле
    Відповідь на це запитання обов’язкова
    Ніколи не вказуйте паролі в Google Формах.
    100%: ви це зробили.