Voluntariat Pro Psiho

Viața de voluntar Pro Psiho înseamnă a conștientiza, a cunoaște și a prețui momente, oameni, experiențe. Vrei să creștem împreună? Alătură-te echipei, descoperă-ți și pune-ți în valoare competențele! Nu e nevoie să fii neapărat din sau în Timișoara. E suficient să cauți lucruri esențiale în interioritatea ta și să vrei să exprimi și să valorifici ceea ce găsești, într-o muncă de colaborare ce implică inițiativă, responsabilitate, interacțiuni cu oameni variați și construirea unui mereu nou spirit de echipă.

Dacă dorești să participi la organizarea unor proiecte specifice desfăşurate de asociaţia noastră fără a fi membru al acesteia, poți face acest lucru sub formă de voluntariat. Te poți dezvolta în acest fel abilităţi specifice administrative, de comunicare şi relaţionare, cât şi abilităţi de lucru într-o echipă interdisciplinară.

Te invităm să citești despre proiectele pe care le organizăm şi să urmărești noutăţile despre activităţile noastre și să ne contactezi îndată ce ai decis că dorești să te implici.

Următoarele departamente au nevoie de voluntari:

1. Asociația Pro Psiho caută voluntari în cadrul Departamentului de Comunicare și relații publice!

Activitatea acestui departament este deosebit de importantă în realizarea misiunii de cultivare și promovare a sănătății psihice și relaționale în comunitate. Ne dorim
să informăm publicul în mod corect și concis
– despre noțiunea de sănătate psihică,
– despre profesiile care deservesc acestui scop
– și mijloacele lor specifice,
– despre campaniile de conștientizare organizate de Pro Psiho
– și despre oportunitățile și facilitățile pe care le punem la dispoziția oamenilor preocupați de calitatea vieții psihice și a mentalității lor
– despre impactul actiunilor noastre în comunitate

Voluntarii vor fi implicați în diverse activități interesante în funcție de abilitățile, experiența și preferințele lor:
– învață despre PR și comunicare în rând cu noi, cu aplicații practice în domeniul de activitate al asociației Pro Psiho
– realizează activități de creație grafică, textuală și de concept
– realizează interviuri cu diverși profesioniști, participă la evenimentele din campania CUI SPUI și pregătesc reportaje sub umbrela proiectului „Voci din interior”
– studiază identitatea asociației și relevanța imaginii publice a acesteia
– dezvoltă diverse tipuri de strategii de comunicare
– jongleză cu aplicații ale noțiunii de branding

Voluntarii vor primi tot suportul necesar pentru a desfășura cu ușurință sarcinile prevăzute. Cunoștințele pentru realizarea acestor activități nu sunt obligatorii, dar constituie un mare avantaj ca în echipă să se afle și persoane cu experiență practică în domeniu.
Voluntarul ideal pentru acest post:
– pasionat sau cel puțin curios de domeniul PR și comunicare
– dispus să își dedice o parte din timp întâlnirilor de lucru ale echipei;
– creativ, cu o gândire laterală îndrăzneață

Persoanele interesate pot trimite un CV și o scrisoare la adresa : contact@asociatiapropsiho.ro până la termen limită: 30 iunie 2017

2. Asociația Pro Psiho caută 2 voluntari în cadrul Departamentului de Cercetare!

Asociația Pro Psiho caută 2 voluntari în cadrul Departamentului de Cercetare. Acest departament oferă suport practic pentru implementarea proiectelor asociației (analiza nevoilor beneficiarilor, evaluarea eficienței proiectelor implementate), și derulează cercetări în comunitate (ex. percepția asupra psihologului și a serviciilor psihologice).

Activitățile în care vor fi implicați voluntarii includ:
– documentare despre tematica cercetată (articole de specialitate, cărți, articole interesante și de actualitate, etc)
– construirea, selectarea sau pregătirea instrumentelor folosite în cercetare (chestionare, teste, sondaje, experimente, etc)
– colectarea datelor
– gestionarea bazei de date
– derularea analizelor statistice
– întocmirea rapoartelor de cercetare (interpretarea rezultatelor obținute din perspectiva întrebării de cercetare urmărită)

Voluntarii pot fi implicați în toate sau doar în unele din aceste activități. Voluntarii vor primi tot suportul necesar pentru a desfășura cu ușurință sarcinile prevăzute. Cunoștințele pentru realizarea acestor activități nu sunt obligatorii, toate informațiile fiind furnizate pe măsura implicării în activități specifice.

Voluntarul ideal pentru acest post:
– curios și dispus să își dedice o parte din timp urmăririi propriei curiozități;
– creativ contagios;
– ager la minte;
– NU, nu trebuie să fie bun la mate! Adunarea (+) și Înmulțirea (x) sunt cunoștințele matematice minim necesare. Orice cunoștințe matematice suplimentare pot avea validitate incrementală 🙂

Responsabil Departament Cercetare: Silvia Măgurean

3. OPORTUNITATE DE PRACTICĂ

Dacă sunteți studenți și absolvenți de psihologie, doritori să participați la un nou stagiu de practică în psihologie clinică și consiliere psihologică împreună cu seniorii căminului pentru persoane vârstnice al Serviciului de Ajutor Maltez din Timișoara, atunci aveți prioritate!
Chemăm alături de noi cu tot dragul și studenții de la asistență socială, sociologie, jurnalism și oricine cunoaște importanța și frumusețea voluntariatului și e dispus a se implica în îmbunătățirea calității traiului celor de vârsta a treia.
Activitățile pe care voluntarii le-au desfășurat până acum au inclus:
– a petrece un pic de timp săptămânal cu unul sau mai mulți beneficiari
– ascultarea empatică și activă a seniorilor,
– oferirea de consiliere psihologică sau facilitarea unei conversații cu efecte benefice pentru senior
– aplicarea de teste psihologice, interviuri sau a altor exerciții urmate de realizarea unui raport psihologic final
– consemnarea unor povești de viață
– implementarea unor idei de noi activități pentru seniori,
– sustinerea unor activităti de grup cu seniorii, sau/si povestitul, râsul, jucatul, simpla trecere a timpului alături de un senior
– plus multe altele, căci oferim cale liberă creativității fiecăruia!
Voluntarii vor incepe următorul stagiul în martie 2017 și îl vor termina la finalul lui mai 2017, având durata de 3 luni și vor primi instructaj, inspirație, suport și formare pe parcursul întregului program.
Doritorii vor fi intervievați de Eugen Grigorescu, spre care sunteți rugați să trimiteți CV-ul vostru și o scurtă scrisoare de intenție prin email la adresa grigorescueugeen@gmail.com. Pentru mai multe informații despre cerințele și oportunitățile acestui stagiu, vă rugăm să trimiteți întrebările voastre la aceeasi adresă de email.

Învățat din voluntariat - spiritul de echipă

Învățat din voluntariat - spiritul de comunitate