Program de practica în regim de voluntariat la seniorii de la Ajutor Maltez în România

man-798989_1920

Colega noastra Andreea Felicia Ion, care este membru Pro Psiho si psiholog la S.A.M va coordona o echipa de voluntari pentru conceperea si implementarea unor activitati de grup (socializare, suport pentru gasirea resurselor interioare benefice adaptarii la varsta senectutii, jocuri interactive, muzica, dans, spectacole, etc) si individuale destinate seniorilor.

Au prioritate studentii la psihologie, asistenta sociala, arte si membrii Asociatiei Pro Psiho. Primul pas va fi SESIUNEA ORGANIZATORICA, in cadrul careia veti gandi impreuna strategia, activitatile, materialele necesare, etc iar al doilea pas va fi sesiunea de IMPLEMENTARE, in cadrul careia veti vizita seniorii conform calendarului si orarului stabilit de comun acord.

Este o ocazie excelenta pentru a dobandi abilitati practice si de lucru in echipa, precum si un moment propice dobandirii de cunostinte despre provocarile varstei senectutii in lumea contemporana. Va rog sa va exprimati interesul de a participa, scriind scriindu-ne un mesaj privat si mentionand eventual care sunt tipurile de activitati in care v-ati angaja cu placere:
– aplicarea „umanizata” de chestionare si activitati de evaluare a nevoilor pt cercetare si autocunoastere
– vrei sa te gandesti la idei de activitati si care ar fi ordinea care ar avea mai mult sens, ce scop ar atinge si cum ar trebui facilitate obiectivele
– vrei sa fii facilitator de grup sau sa dialoghezi cu ei individual
– vrei sa realizezi interviuri cu seniorii si sa consemnezi povesti de viata, invataminte, autocunoastere din perspectiva biografica, etc.
– vrei sa le citesti ceva, sa ii insotesti pur si simplu un timp pe saptamana si sa stai de vorba cu ei
– vrei sa pregatesti materiale pentru facilitarea unor activitati
– vrei sa pui la cale evenimente sociale impreuna cu ei (concerte, expozitii, plimbari, educatie fizica adecvata varstei, dans, etc)

Doritorii vor fi recrutati de colega noastra, Elena Mitu. In urma interviului cei selectati vor primi un training de formare gratuit din partea Pro Psiho si vor deveni voluntari, coordonati de Andreea.

Pentru mai multe detalii şi înscrierii puteţi să o contactaţi pe Elena Mitu la adresa de e-mail: elenamitu89@gmail.com

Data limita de inscriere: 8 Martie.